Η Κριτική Επιτροπή των Facilities Management Awards 2017

Τα ανεξάρτητα μέλη της Κριτικής Επιτροπής έχουν επιλεγεί με κριτήριο το επαγγελματικό & επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία & εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.

Δρ. Παναγιώτης Χατζηπάνος

Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος American Society of Civil Engineers – Hellenic Section,
Πρόεδρος Project Management Institute – Greece

Δρ. Παναγιώτης Χατζηπάνος

Ο Παναγιώτης Χατζηπάνος είναι Πολιτικός Μηχανικός με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των κατασκευών. Από το 1989 συμμετέχει στην ιδιοκτησία και διοίκηση μεγάλων τεχνικών εταιριών και έχει συντελέσει σημαντικά στην δημοσία εγγραφή στο Χ.Α. δυο εξ’ αυτών.

Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Engineering Science and Economics) και στο Πανεπιστήμιο του Salford (Civil Engineering). Κατέχει από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου τα μεταπτυχιακά διπλώματα: Master of Philosophy (M. Phil.) και Διδακτορικό (Ph.D.) στον τομέα της περιβαλλοντικής υδροδυναμικής. Από το 1986, είναι πιστοποιημένος στην Διοίκηση Έργων από το CIWEM, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Υδατικών Πόρων [AAWRE] και έχει λάβει την ανώτατη πιστοποίηση, D.WRE από την AAWRE.

Ως Προέδρος της ΤΡΙΑΣ ΑΤΕ [1992 – 2000] και ως διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΝΕΡΓΑ [2000 – 2005], έχει συντελέσει στην επιτυχή ολοκλήρωση πολλών μεγάλων Δημοσίων Έργων όπως π.χ., της επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης, της Ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από τον Αλιάκμονα, της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού, της κατασκευής των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Canoe – Kayak στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, του Τραμ της Αθήνας, του Κέντρου Διανομής 150/20 KV Αμαρουσίου της ΔΕΗ και πολλών άλλων.

Κατά τη διάρκεια του 2005, ίδρυσε ECONTECH AE, εταιρία Συμβούλων Μηχανικών, με κύριο αντικείμενο της διαχείριση σύνθετων κτιριακών έργων καθώς και μεγάλων έργων υποδομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου της εταιρίας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια και ακαδημαϊκά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό στους τομείς της Περιβαλλοντικής Υδραυλικής, της Διοίκησης Έργων, της Υλοποίησης Στρατηγικής, του Επιχειρηματικού Ανασχεδιασμού καθώς και του Σχεδιασμού Αειφόρου Ανάπτυξης μεγάλων Περιοχών της χώρας μας. Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή τεσσάρων βιβλίων -διεθνών προτύπων – του Project Management Institute [PMI] και έχει δημοσιεύσει 32 ερευνητικές εργασίες σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και πληθώρα άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την σύνταξη και έκδοση της σειράς ΕΛΟΤ 1429, ΕΛΟΤ 1431-1, ΕΛΟΤ1431-2 και ΕΛΟΤ 1431-3 για την πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας οργανισμών για την υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα.

Είναι πρόεδρος του American Society of Civil Engineers – Hellenic Section, Πρόεδρος του PMI-Greece Chapter, μέλος της επιτροπής του International Standards Organization (ISO) για Project Management [Σειρα προτυπων ISO 21500] και υπήρξε Chairman του PMI SIG Engineering-Procurement-Construction για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική από το 2008 έως το 2012.

Δρ. Γιώργος Αγερίδης

Δ/ντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)

Δρ. Γιώργος Αγερίδης

Είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2012 ήταν επίσης αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Είναι Διδάκτορας Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει εργαστεί στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Προστασίας του Περιβάλλοντος ως σύμβουλος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Για πολλά χρόνια ήταν πραγματογνώμονας σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Ήταν Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας – ΕΣΣΗΘ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοίκησης Παραγωγής – ΕΙΔΙΠ, της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ και από τον Μάρτιο του 2013 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛΙΝΗΟ.

Γιώργος Δανιόλος

Πρόεδρος Hellenic Facility Management Association

Γιώργος Δανιόλος

Ο Γιώργος Δανιόλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Engie / Cofely Hellas από το 2006. Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στην Engie / Cofely Hellas, εργαζόταν στη Vodafone σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για περισσότερο από 10 έτη.

Ενδεικτικά αναφέρονται η θέση του Γενικού Διευθυντή της Vodafone Αλβανίας (2000-2002), Εμπορικός Διευθυντής Ν. Ευρώπης στη Vodafone Ιταλίας (2003) και Επικεφαλής Στρατηγικής στη Vodafone Ελλάδας (2004-2006).

Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Πανεπιστήμιο Πατρών) και μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα (University of Warwick). Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Facility Management (HFMA).

Κωνσταντίνος Δεμέναγας

Διοικητικός Διευθυντής Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κωνσταντίνος Δεμέναγας

Ο Κος Κωνσταντίνος Δεμέναγας με πολυετή εμπειρία στον χώρο του Facility Management κατέχει την θέση του Chief Operating Officer του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του στο ΚΠΙΣΝ κατείχε από το 2006 την θέση του Διευθυντή Λειτουργιών Ευρώπης στην εταιρία Globe Williams International ενώ το 2014 ανέλαβε στην ίδια εταιρία την θέση του Διευθυντή Στρατηγικής και Ανάπτυξης του ομίλου παγκοσμίως.

Ο Κος Δεμέναγας έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Baruch της Νέας Υόρκης και είναι ιδρυτικό μέλος του Hellenic Facility Management Association.

Ζωή Ζαχαριάδου

Corporate Sales Manager Group Αmalia Hotels

Ζωή Ζαχαριάδου

Είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και καταρτισμένη ως Career Development Facilitator και NLP Practitioner.

Σήμερα είναι Corporate Sales Manager στο Group Amalia Hotels. Έχει εργαστεί στην ISS Facility Services A.E ως Human Resources Director ,στην Imako Media S.A ως Sales & Advertising Manager καθώς και στην J. Boutaris &Son S.A ως Brand Manager.

Δρ. Σπύρος Κιαρτζής

Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε

Δρ. Σπύρος Κιαρτζής

Ο Σπύρος Κιαρτζής είναι Διευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Ενεργειακής Πύλου-Μεθώνης ΑΕ (αιολικό πάρκο) και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ και των θυγατρικών της.

Δίπλωμα και Διδακτορική Διατριβή Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, μεταπτυχιακό Διοίκηση Επιχειρήσεων ΕΑΠ. Εργάζεται στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια ως Διευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών, Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Ενεργειακής Πύλου-Μεθώνης ΑΕ (αιολικό πάρκο) και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ και των θυγατρικών της. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο μεταπτυχιακό MSc in Energy Systems του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Μέλος διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων και Επιτροπών, εμπειρογνώμονας και αξιολογητής προγραμμάτων σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργείο Εργασίας και Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Κωνσταντίνος Μάντζιος

Συντονιστής Κριτικής Επιτροπής, Ναυτικός Μηχανολόγος, MBA,
Επιθεωρητής Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Κωνσταντίνος Μάντζιος

Kωνσταντίνος Μάντζιος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Boussias Communications.

Είναι Ναυτικός Μηχανολόγος από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κάτοχος ΜΒΑ από την ΕΕΔΕ, Επικεφαλής επιθεωρητής Συστημάτων Περιβαλλοντικής κατά ISO 14001 και Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία κατά OHSAS 18001 / ΕΛΟΤ 1801 καθώς και Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας κατά ISO 50001.

Κρίστη Μουσιώνη

Operations Manager Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος

Κρίστη Μουσιώνη

Η Κρίστη Μουσιώνη, Operations Manager στο Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, με προηγούμενη δεκαετή σχεδόν εμπειρία στο χώρο του Facility Management, ξεκινώντας το 2007 στην ISS FACILITY SERVICES ΑΕ ως Διευθύντρια Λειτουργίας ενώ το 2015 αναλαμβάνει το ρόλο του Facility Services Manager στη Manifest Facility Management ΑΕ.

Εργάζεται από το 1996 σε θέσεις Εμπορικής Διεύθυνσης, Δημοσίων Σχέσεων και Office Management. Έχει σπουδάσει marketing και έχει εξειδικευθεί στο digital marketing.

Αναστάσιος Μερβακίτης

MSc CEng Design & Construction Head Europe, Middle East & Africa Citigroup

Αναστάσιος Μερβακίτης

Ο κ. Μερβακίτης MSc Ceng, κατέχει τη θέση του Design & Construction Head Europe, Middle East & Africa Citigroup. Είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και διετέλεσε Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Ελλάδος και Ιταλίας και Διευθυντής Γενικών Λειτουργιών Υπηρεσιών Ελλάδος στη Citibank International Ltd. Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπεύθυνος περιουσίας και ανάπτυξης σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς και ομίλους όπως Mobil Corp., McDonald’s Corp. GEKTERNA Group.

Δρ. Μιχάλης Σφακιανάκης

Πρόεδρος Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Δρ. Μιχάλης Σφακιανάκης

Ο Μιχαήλ Σφακιανάκης είναι Καθηγητής Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με πρώτο πτυχίο από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Master στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα, και Διδακτορικό στις Εφαρμοσμένες Ποσοτικές Μεθόδους. Έχει συγγράψει πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα-μελέτες στο IEEE Trans. Reliability (3), στο Communications in Statistics: Simulation and Computation, στο Microelectronics and Reliability, στο European Planning Studies, στο Journal of Applied Statistics, στο Risk Management, στο American Journal of Gastroenterology, στο European Journal of Clinical Investigation, στο American Journal of Hypertension, και τα υπόλοιπα σε άλλα διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κριτές.

Διδασκαλία 25 προπτυχιακών και 14 μεταπτυχιακών μαθημάτων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων στον χώρο της Πληροφορικής, της Ανάλυσης και Διαχείρισης Δεδομένων, της Εφαρμοσμένης Στατιστικής και της Μεθοδολογίας Πρόβλεψης. Σήμερα διδάσκει πέραν των προπτυχιακών σε 6 μεταπτυχιακά προγράμματα (4 του Πανεπιστημίου Πειραιώς και 2 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Κριτής σε 8 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος του Editorial Review Board του διεθνούς περιοδικού Advances in Doctoral Research in Management.

Επιστημονικές Δραστηριότητες:

  • Πρόεδρος του Κεντρικού Εποπτικού Συμβουλίου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) από το Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και σήμερα. Στο πλαίσιο της εποπτείας του δημιουργήθηκε και ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 η Υπηρεσία Μιας Στάσης (One Stop Shop) η οποία αποτελούσε και όρο του Μνημονίου.
  • Τακτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων από τον Μάιο του 2012 και για πενταετή θητεία.
  • Μέλος – μετά από επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την απόφαση της 8/11/2005 – της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Επιτροπής για Οικονομικά και Κοινωνικά θέματα με θητεία τεσσάρων χρόνων. Κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσωπείτο από δυο επιλεγμένα μέλη και της Επιτροπής προΐστατο ο αντίστοιχος επίτροπος (Joaquin Almunia).
  • Μέλος – μετά από επιλογή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ (Organization for Economic Co-operation and Development- OECD) με την απόφαση της 20/1/2009 – της Συντονιστικής Επιτροπής για το Παγκόσμιο Έργο της Μέτρησης της Προόδου των Κοινωνιών (Global Project on Measuring the Progress of Societies).
  • Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος – ΕΣΥΕ με βάση το έτος 2005.
  • Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Αύγουστο του 2010.
  • Τακτικό μέλος από το 2004 μέχρι το 2010 της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος – ΕΣΥΕ.
  • Αξιολογητής επενδυτικών σχεδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος έργου σε ερευνητικά προγράμματα και μελέτες εταιριών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Αξιολογητής της Κοινωνίας της Πληροφορίας, συμμετέχων σε οικονομοτεχνικές επιτροπές φορέων του Δημόσιου Τομέα.
  • Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πειραιώς από το 2007 μέχρι σήμερα. Μέλος της Συγκλήτου το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003, και από τον Σεπτέμβρη του 2012 έως σήμερα.

Βασίλης Χαλκιάς

Πρόεδρος Φορέα Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLSTRON)

Δρ. Μιχάλης Σφακιανάκης

Ο Βασίλης Χαλκιάς είναι Διευθύνων Σύμβουλος, της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού (Αττικές Διαδρομές A.E.) από το 1998.

Είναι επίσης Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια) «HELLASTRON» (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή όλων των αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ είναι B’ Αντιπρόεδρος στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων ASECAP (Association of Operators of Toll Road Infrastructures).

Διοργάνωση

Boussias Communications

Official Publication

Plant Management

Χορηγός

Υποστηρικτές

Χορηγός Επικοινωνίας